skip to Main Content
banner Zuidas
Cover Op de Bank

Op de bank

Vorig jaar verscheen mijn eerste boek Op de bank Hoe ik ziek werd van mijn werk. Net als een miljoen andere Nederlanders

Ziek worden van je werk. Een op de zeven werkende Nederlanders overkomt het, maar er rust nog altijd een groot taboe op. In Op de bank vertel ik hoe ik plotseling thuis kwam te zitten. Van het ene moment op het andere stond ik klappertandend onder de douche. Op, uitgeput, helemaal leeg. Terwijl ik de dag ervoor nog gewoon aan het werk was als manager communicatie bij een grote bank. Vanaf het moment dat ik thuis zat, bekeek ik alles wat ik altijd vanzelfsprekend vond met andere ogen.

Hoe leuk was eigenlijk die baan die zo’n groot deel van mijn tijd en energie opslokte? En was ik wel de enige die ongezond aan het werk was? Als zoveel mensen ziek worden van hun werk, is dat dan nog wel een individueel probleem? Of zijn we corporate robots aan het worden en is misschien de tijd aangebroken om eens te kijken hoe ziekmakend de mechanismen in grote organisaties zijn?

In Op de bank schets ik de jungle van de apenrots en hoe we ons daar allemaal op onze eigen manier staande proberen te houden: de survivors en de verbeten kantoortypes, tenenkrommende vergaderingen en hilarische leiderschapsprogramma’s – en mijn eigen aandeel daarin. Ook pijnlijke machtsconflicten komen aan bod, net als mensen die niet meer zeggen wat ze denken en de machteloosheid rondom goede ideeën die maar niet meer van de grond lijken te komen.

Ik denk en hoop dat Op de bank een feest van herkenning zal zijn voor iedereen die in een grote organisatie werkt. Of er (bijna) ziek van is geworden.

Momenteel werk ik aan mijn volgende boek, dat binnenkort zal verschijnen.

Interview voor Licht, nieuw online platform van Uitgeverij Balans. www.lichtmedia.nl

Publiciteit:
Sylvie Steffers van uitgeverij Balans s.steffers@uitgeverijbalans.nl

Back To Top